Петрів піст: дієтологи розповіли, як правильно харчуватися у ці дні
У понеділок, 24 червня, у православних християн розпочався Петрів піст. А це означає, що православні віруючі вступили в один з чотирьох багатоденних постів, установлених церквою на згадку про служіння і страждання святих апостолів Петра і Павла. Харчування під час посту має бути збалансованим і містити в собі всі необхідні організму білки, жири і вуглеводи.
Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це в ефірі ObozTV розповіла дієтолог Світлана Фус.
Петрів піст завжди починається через тиждень після свята Святої Трійці, а завершується 12 липня – в день пам’яті святих апостолів Петра і Павла. Оскільки дата дня Святої Трійці залежить від дати святкування Великодня, то і тривалість Петрового посту варіюється від восьми днів до шести тижнів.
Дієтолог пояснила, що піст – це не дієта”, а, в першу чергу, дотримання релігійних принципів.
Світлана Фус запевняє, що обмеження в їжі тривалий час не дуже добре позначається на нашому здоров’ї. Нашому організму щодня потрібні і білки, і жири, і вуглеводи. Але якщо ми будемо так вживати пісну їжу, щоб вона забезпечувала наш організм всіма цими інгредієнтами – то це здоров’ю не зашкодить.
“Наприклад, можна за день з’їсти 1 яйце, шматок риби, шматочок сиру і випити склянку кефіру. І це буде складати необхідну білкову частку тваринного походження”, – зазначила експерт.
Comments are Closed on this Post